Een arbeidsrecht advocaat Amsterdam is namelijk gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Deze advocaat is er niet noodzakelijk alleen om de belangen van werknemers te behartigen. Ook een werkgever kan altijd gebruik maken van de diensten van een arbeidsrecht advocaat. Voor de werkgever kan dit bijvoorbeeld handig zijn bij de onderhandelingen over een nieuwe CAO. De arbeidsrechtadvocaat kan in principe voor alle juridische aspecten van arbeid ingeschakeld worden. Wat valt er nu allemaal onder arbeidsrecht? En wanneer is het verstandig om deze advocaat in te schakelen? Onderstaand vertellen we er alles over!
Wanneer een arbeidsrecht advocaat Amsterdam inschakelen?
Je kunt op verschillende momenten een arbeidsrecht advocaat Amsterdam inschakelen. Zowel werknemer als werkgever kan baat hebben bij het inschakelen van een dergelijke advocaat. In de praktijk komt het werk van een arbeidsrecht advocaat neer op de behandeling en bemiddelingen van conflicten op de werkvloer. Loongeschillen tussen werkgever en werknemer kunnen een goede reden zijn om een advocaat in te schakelen. Zo kan de werknemer nog achterstallig loon krijgen van de werkgever en kan de advocaat helpen om dit te krijgen.
Op staande voet ontslagen worden
Word je als werknemer op staande voet ontslagen? Een werkgever mag een werknemer nooit zomaar op staande voet ontslaan en daarom is het verstandig om je rechten en plichten te weten. Een arbeidsrecht advocaat Amsterdam weet als geen ander wat jouw rechten en plichten zijn. De arbeidsrecht advocaat Amsterdam kan ervoor zorgen dat het wordt teruggedraaid, maar kan ook bijvoorbeeld zorgen voor een hoge transitievergoeding. Een werkgever wilt vaak niet dat het uitdraait tot een juridisch conflict voor een rechter en gaat vaak akkoord met het voorstel van de advocaat.
Werkzaamheden van arbeidsrecht advocaat Amsterdam
Bij het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat Amsterdam is het altijd handig om te weten wat hij of zij nu precies doet. Een advocaat probeert allereerst jouw situatie optimaal te begrijpen. Deze situatie vertaalt de advocaat naar jouw juridische positie en maakt hierbij ook een inschatting van hoe haalbaar jouw eisen en wensen zijn. Vervolgens bespreekt de arbeidsrecht advocaat Amsterdam met jou hoe je het beste deze situatie kunt aanpakken en hoeveel het eventueel gaat kosten.
Als je eenmaal een procedure ingaat met de advocaat, zal de advocaat verschillende taken namens jou uitvoeren. Schriftelijke communicatie, telefonische communicatie en onderhandelingen met andere advocaten worden door de advocaat uitgevoerd. De advocaat kan er op die manier voor zorgen dat het juridische probleem niet uitgroeit tot een groter probleem, ideaal toch?
Mis je na het lezen van dit artikel nog informatie? Vraag het dan aan de specialisten van Legalitas.